Жена от Казанлък задигна 22 000 щатски долара, задържаха я

Снимка: Infomreja.bg

Парите били на варненска корабна фирма

На 29-и септември тази година лек автомобил „Дачия Дъстър“ е паркиран пред магазин „Абсолют“ на бул. „Демокрация“ в Бургас. Шофьорът – 33-годишен мъж от варненското село Каменар, влиза в магазина, за да си купи храна, но не заключва купето на дачията.

В това време край колата минава 33-годишна криминално проявена жена от Казанлък, която е без постоянна работа и адрес. Тя вижда, че купето остава незаключено, отваря вратата и взема намиращата се в него чанта от преносим компютър. Още същата вечер жената напуска Бургас със сумата от 22 000 щатски долара (служебни средства на варненска корабна фирма), които са били в чантата.

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейски служители, е установена самоличността й, като са проследени различни нейни маршрути в България. Последно е локализирана във Варна, където е и задържана.

Жената направила пълни самопризнания, като върнала сумата от 5 400 долара и 1 535 лева, както и бижута и луксозни стоки, закупени с част от откраднатата парична сума.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK