РУО – Кюстендил, проверява случая със скандалния запис в дупнишко училище

Снимка: Infomreja.bg

Учителка обиждала първолаци, родители искат отстраняването й

В РУО – Кюстендил, е получен сигнал за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница, след като изтече скандален запис, в който учителка обижда първокласници.

“Още вчера бяхме сигнализирани за проблема. Днес се провежда ДЗИ, а що се отнася до учителката и класа те са в карантина. Най-рано ще извършим проверката на 25-и април. Очаква се до дни да пристигне и цялата преписка по случая от страна на МОН“, коментира пред ИНФОМРЕЖА началникът на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева. Тя уточни още, че към този момент разполагат само с първоначална информация.

„Ще проверим изнесената информация по случая и всякакъв вид документация. В момента не разполагаме с конкретика. Задължително ще чуем и записа, когато го получим. Ще приложим всички мерки, които са предвидени в закона.

Имайте предвид, че работодател на учителката е директорът и именно в неговите правомощия е да се прилагат дисциплинарни наказания. РУО е работодател на директорите на учебни заведения, а те от своя страна на учителите“, каза още Стойчева.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, учителка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Дупница, е наричала деца с думите „Тъпчо“, „Тъпунгер“, „Не блей като овца - ела! Маската нека ти стои, бе, тъпчо и др.

С проблема е запознат и кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Той проведе среща с част от потърпевшите родители, които поискаха отстраняването на началната учителка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK