МОСВ ще търси консултант за концесионния договор на „Юлен”

Снимка: Infomreja.bg

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще търси международен консултант, който да направи анализ на концесионния договор на „Юлен”, съобщава бТВ.

Екоминистърът Нено Димов каза, че казусът е доста сложен и той лично разбрал преди два дни кой е мажоритарен собственик на дружеството.

Ски легендата Марк Жирардели придобива мажоритарния дял на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско преди две години, но не е имал причина да афишира собствеността. Това каза за bTV адвокатът на Жирардели – Петър Петров. Новината изненада и министър-председателя. 

„И аз като вас слушам, това чух вчера. Това можеше да бъде направено преди много години, ако е така. Марк Жирардели е световна величина и за всеки туризъм, всеки курорт, всяка държава да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво. Хората си изкарват милиарди от туризма с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти, няма никаква екология. Тука няма ли „зелени”? Аз съм горд, че България може би има най-силните „зелени” организации в света, не мога да си представя другаде такива силни организации да ги оставят да съществуват”, коментира премиерът от Австрия.

Ски-легендата е придобил акциите през 2016 г., след няколко години проучване. От кого точно е купен делът обаче не става ясно. Причината е сключеният договор за конфиденциалност с неназован фонд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK