Засилват полицейското присъствие около банките

Снимка: Infomreja.bg

Трима за обявени за издирване, МВР се закани, че ще ги преследва докрай

Главният секретар на МВР проведе среща в сградата на ГДНП с представители на дирекциите по сигурността в банковия сектор.

Гл. комисар Ивайло Иванов каза, че ще бъдат засилено полицейското присъствие около банковите институции и други финансови компании като ще бъдат наблюдавани всички обекти в големите градове.

Организира се и среща с директорите на банките, както и с собствени на фирми.

„Искаме да обезкуражим престъпниците“, каза Иванов.

За вчерашния обир на банков клон на бул. „Цар Борис Трети“ в София бе дадена повече информация.

Както стана ясно, извършителят е задържан. Той е криминално проявен, а мотивът му бил финансово затруднение, имал дългове и предприел престъпната крачка.

Мъжът е задържан вчера следобед, а обирът е извършен около 10 ч.

За останалите обири – във Враца, Шумен и София все още няма резултати. Има заподозрени, които са обявени за национално издирване. Подозира се дори, че може извършителят да е един и същ, но по никакъв начин не се касае за престъпна група, подчерта Иванов.

Относно сигурността на банките, в които като охрана работят предимно пенсионирани полицаи, Иванов каза, че човек с пистолет, опрян до главата, колкото и да се подготвен, може и да не реагира.

Все пак комисарят каза, че има тенденция към обирите, а причината е финансова – предимно бързи пари за погасяване на дългове, затова обирджиите се уповават на риска и пробата.

„Няма как да има полиция пред всяка банка, но ще бъдат правени обходи, призоваваме гражданите да бъдат бдителни към съмнителни лица“, каза Иванов.

А апелът към самите обирджии бе, че ще бъдат преследвани докрай.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK