Жега в първия ден на август

Снимка: nova.bg

Летни бури следобед в Западна и Централна България

Посрещаме началото на най-отпускарския месец с типичната лятна жега. През изминалата топла нощ температурите в 3 сутринта бяха най-високи в районите на Пловдив и Сандански, където термометрите удариха 29 градуса. Днес отново ще е горещо, следобед температурите ще са от 31 до 36 градуса, най-високи - в ниските части на Горнотракийската низина и по поречието на Струма.

 Атмосферата около и южно от Стара планина обаче е нестабилна с предпоставки за развитие на локални летни бури с краткотраен интензивен валеж, гръмотевици и градушки.

 Около крайбрежието облачността ще е променлива с по-голяма вероятност да превали слабо до обяд. Температурите през деня обаче ще са високи от 27 до 29 градуса. Толкова ще показват термометрите и във водата. Вълнението ще е слабо, по-видимо по северните плажове.

 В неделя сутринта и около обяд е възможно да превали тук-там из централните и източните райони. Жегата ще е малко по-поносима, но отново следобедните температури ще се колебаят около и над 30 градуса.

Следващата седмица времето ще е августовско и предимно слънчево и горещо. Дневните температури с малки колебания ще се въртят около 30 градуса. Нестабилност в атмосферата с условия за летни бури се очаква около средата на седмицата. Студеният фронт ще докара и риск от градушки. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d