Полицията задържа рецидивист с 16 присъди, пребил пастир в с. Хотница

Снимка: МВР

Полицията във Велико Търново задържа рецидивист, пребил пастир във великотърновското село Хотница, съобщи на пресконференция старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР в областния град, цитиран от БНТ.

Сигналът за престъплението е подаден около 6.30 ч. в петък от собственик на животновъдна ферма в селото. Той обяснил, че открил 70-годишния Ж.А. в безпомощно състояние в постройка към фермата. Пострадалият е настанен във Великотърновската болница в критично състояние и с опасност за живота.

След разследване под ръководството на Районната прокуратура е установен извършителят - В.А. (52 г.) от Габрово, който направил пълни самопризнания и посочил, че до побоя се стигнало след възникнал скандал между двамата.

Нападателят е с 40 криминални регистрации и 16 присъди за кражби, измами и бягство от казармата. Последно е излязал от затвора през 2016 г.

Задържан е за срок от 72 часа, с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, посочи районният прокурор Тихомир Шабов. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража, уточни още прокурорът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK