Жандармерия се включва в охраната на селскостопанската реколта в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

И тази година  ОДМВР – Кюстендил осъществява специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред в малките и отдалечени места и престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта.

Изготвени са планове, които включват към екипите и 16 служители и дирекция „Жандармерия“ на МВР. Предвижда се при тазгодишната операция да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.

В осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта – жътва, зеленчуци, гроздето и плодовете. Партньорството в осъществяването на тази Специализирана полицейска операция с РДПБЗН и дирекция „Жандармерия“ ще продължи.

Осъществени са контакти и със земеделските производители, които са наели частна охрана, за по-добра координация и взаимодействие. При анализ на резултатите за отминали години се налага изводът, че посегателствата спрямо селскостопанската продукция са сведени до минимум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK