Ретро парад през септември в Кюстендил. Ретро клуб „Дентелетика“ събира над 150 участници

Снимка: личен архив

Първият Ретро клуб „Дентелетика“ - Кюстендил, организира невиждан ретро парад, който ще събере над 150 участника от страната и чужбина. На проявата се очакват любители на ретро автомобили и от съседна Сърбия. Събитието е насрочено за 15. септември от 10.00 часа на централния площад „Велбъжд“.

„За първи път правим нещо подобно и се надяваме то да се превърне в истинска атракция за кюстендилци и не само. Предвидили сме да има и награди за участниците. Лично публиката ще може да излъчи и свой фаворит сред ретро автомобилите“, обявиха от „Дентелетика“.

Ретро клубът е създаден в началото на тази година и вече членовете му са повече от 60. Очакванията са с течение на времето бройката да се увеличи в пъти повече.

Председател на Ретро клуб „Дентелетика“ е Бойко Соколовски.

Не случайно е избрано и името на Ретро клуб „Дентелетика“. „Искахме да измислим нещо по-различно и в същото време да е свързано с Кюстендил.

Решихме Ретро клубът да носи името на „Дентелетите“, които всъщност са тракийско племе, населявало някога земите по средното течение на река Струма, днешните Кюстендилско и Дупнишко поле, и планините западно от тях“, разказват още за идеята си любителите на ретро автомобили от Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK