Жаблянов: Унищожаването на зелени площи не може да бъде оправдано с усвояването на никакви средства

Росен Раденков и Валери Жаблянов, снимка: Infomreja.bg

"Търсенето на обновление на градските пространства и обществените сгради е нормално, но не и да е за сметка на традицията и опазването на природата".

Така народният представител от БСП Валери Жаблянов коментира проекта за благоустрояване на градската среда в Кюстендил, породил обществено недоволствто заради изсичане на брези в района на Художествената галерия.

Той бе категоричен, че изсичането на дървета в централната част на града и унищожаването на зелени площи не може да бъде оправдано с усвояването на никакви средства.

„Нашето мнение е, че не бива негативният опит, който наблюдаваме и от други ремонти с такова значение, каквото се очаква да има в центъра на Кюстендил, да бъде за сметка на градската среда и нейното унищожаване. Призовавам Общинския съвет в Кюстендил и кмета на града г-н Паунов да направят необходимото и ако проектът, който предстои да бъде изпълнен, включва унижощаване на зелени площи в централната част, да бъде преработен", заяви Жаблянов.

Според него не е нормално реконструкция на основни части на града да бъде извършена въпреки общественото мнение.

Същата позиция изрази и председателят на общинската организация на БСП в Кюстендил - Росен Раденков.

„Ние сме против унищожаването на дървета и на каквито и да било зелени площи. На практика може да се постигне консенсус, така че резултатът да бъде одобрен от всеки един кюстендилски гражданин“, заяви Росен Раденков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK