Иззеха голямо количество хероин от жилището, където нападнаха с брадва полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от въпросните лица

Районна прокуратура – Кюстендил, води разследване за извършено престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК - причиняване на телесна повреда на полицейски орган.

Днес, 16.07.2020 г., на територията на кв. "Изток" в гр. Кюстендил, е била извършена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични веществата.

При претърсване и изземване в къща, служителите на реда, придружавани от служебно куче, са били нападнати от трима обитатели на имота с брадва, нож, метална тръба. На един от полицаите са били нанесени наранявания по главата, другият е получил порязвания на ръката. Третият служител е бил удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче.

На място са пристигнали полицейски служители от РУ на МВР гр. Кюстендил. Пострадалите служители са били транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ гр. Кюстендил, където им е била оказана медицинска помощ.

Понастоящем за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже – на 42 години и на 50 години.

При извършено претърсване и изземване на имот, собственост на едното лице, са били установени високорискови наркотични вещества в големи количества, до този момент над 170 дози хероин.

Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от въпросните лица, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK