Дамски рали екипаж разбива стереотипи в професионалния автомобилен спорт

Снимки: Диамо

Българският дамски рали екипаж с пилот Диана Стоянова и навигатор Иванела Иванова настъпва педала на газта доста уверено със скоро закупения им състезателен автомобил Honda Civic Type-R.

В поредното им състезание за този сезон Рали „Сърбия“ 2018 г. те завършиха на 2. позиция в клас RC3 и 5-та позиция за Българския рали шампионат, и 8. позиция в Европейския рали трофей.

„Участието ни в Рали „Сърбия“ винаги е събирало изключителна емоция в целия екип. За втори път стартираме в сръбско състезание, като тази година центъра беше в курортния град Върнячка баня. Благодарим на организаторите за топлото посрещане и добра организация. Беше тежко състезание, за което е необходима добра физическа и психическа подготовка. Ние сме доволни от представянето ни, след като толкова бързо се адаптираме към новия автомобил за отбора. Това ни е трето състезание за този сезон и започваме все по-уверено да контролираме състезателният темперамент на нашия автомобил“, коментира Диана Стоянова.

Състезатението се поведе в периода 21.-23. септември в курортния град Върнячка баня, което беше кръг от Българския рали шампионат, Сръбския рали шампионат и Европейския рали трофей.

На старт застанаха 42 екипажа, от които само един единствен изцяло дамски от отбора на СК „Диамо“.

Цялото рали включваше 470 км., от които 165 км. специални етапи със сериозна денивелация, много технични, бързи участъци и честа смяна на асфалта с фракции и камъни.

На първо място завърши екипажът от Румъния Дан Гиртофан/Тюдор Марза с автомобил Skoda Fabia R5, втори в генералното класиране се подреди турският екипаж Мустафа Чакал/ Мехмет Колеоглу с автомобил Мицубиши Лансър ЕВО 9 и Георги Василев/Стефан Добрев с Мицубиши Лансър ЕВО 9 завърши на трета позиция.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK