Иззеха 750 000 цигари без бандерол

Снимки: МВР

Кашоните били пренасяни от 35-годишна плевенчанка и 64-годишен мъж

Общо 750 000 къса цигари без акцизен бандерол са установени при извършена през вчерашния ден полицейска проверка. Вчера към 11.00 часа в района на вилна зона в местността Нежовец 1 служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ засичат товарене на кашони с цигари от вила в лек автомобил "Опел Астра".

Кашоните били пренасяни от 35-годишна плевенчанка и 64-годишен неин съгражданин. Полицаите веднага предприели претърсване на лекия автомобил, в който установили три кашона с цигари без бандерол. Последвали процесуално-следствени действия и във вилата, откъдето са иззети още 72 кашона от същите контрабандни цигари и газово огнестрелно оръжие. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 126 750 лв. Предстоят експертизи на иззетото количество безакцизни тютюневи изделия . 

За случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, а работата по него продължава под ръководството на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK