Прокуратурата в Дупница в очакване на резултатите от проверката на търговските обекти в "Гиздова махала"

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка с постъпил сигнал от ОДМВР - Кюстендил в Районна прокуратура - Дупница за нарушения при работата на търговските обекти в града, е разпоредено на компетентните органи извършването на проверка в ромския квартал „Гиздова махала“.

Това обяви в отговор на запитване от ИНФОМРЕЖА, говорителят на РП – Дупница, прокурор Емил Павлов.

По негови думи все още не са предоставени резултатите от съвместната проверка на институциите.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи съвместната акция в ромския квартал на Дупница беше проведена на 10. декември /понеделник/. Тогава в „Гиздова махала“ влязоха на проверка екипи на НАП - Кюстендил, Областната дирекция по безопасност на храните, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, РЗИ и др.

“Целта на проверката е да се установи какъв е броят на обектите извършващи търговска дейност в ромския квартал „Гиздова махала“, както и кои от тях работят извън правилата. Това е в задълженията на всяка една от контролните институции, но с оглед да не ходят по отделно, се действа съвместно”, обявиха запознати.

Подобна акция стартира и в ромската махала на Кюстендил преди седмица. Тогава в помощ на проверяващите беше включен и екип на жандармерията, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени до 15. януари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK