Извънредна проверка на боклука под магистрала "Струма"

Снимка: Infomreja.bg

Тя е по нареждане на премиера Бойко Борисов

Извънредна проверка на боклука под магистрала "Струма". Тя е по нареждане на премиера Бойко Борисов. Причината - половин година след пожара край Дупница се оказа, че мястото и към момента е опасно заради тоновете отпадъци там.

Все още нищо не се прави за преместването на купищата суровина, които се намират в непосредствена близост до магистрала „Струма” и създават предпоставки за нови пожари. Към момента работният процес в цеха на „Феникс – Дупница” тече нормално.

Очаква се по-късно през деня се очаква във фирмата да пристигнат органи на МВР, заедно с главния секретар Ивайло Иванов, или служители на екоминистерството. Мярката се налага заради факта, че собственикът на депото Кольо Илиев не е получил акта за спиране на дейността му.

Това трябваше да стане вчера по време на посещението на експерти от РИОСВ – Перник, на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични. Това накара премиера Бойко Борисов да разпореди на МВР и Министерството на околната среда и водите да задвижат всички лостове за преместването на купчината от отпадъци. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK