Изтеглят наш войник от Косово, има съмнения, че е заразен

Снимка: Infomreja.bg

Медицинска евакуация на военнослужещ от българския контингент в Косово

Медицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) бе извършена със самолет C-27J „Спартан” с екипаж от състава на Военновъздушните сили днес, 26 март, по заповед на министъра на отбраната. 

Съобразно епидемиологичната обстановка в Косово и региона и взетите мерки от страна на Министерството на отбраната за българския военнослужещ са постъпили данни за съмнения за контактност с COVID-19. Същият няма субективни оплаквания. Екипажът, транспортираният военнослужещ и съпровождащото медицинско лице са осигурени с всички необходими средства за индивидуална защита.

При пристигането в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински изследвания във Военномедицинска академия за окончателно определяне на здравния статус.

Към настоящия момент Въоръжените сили на Република България участват в операцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задачи, свързани с подпомагане подобряването на сигурността в района. Допълнително за изпълнение на задачите се поддържа 10-дневна готовност за развръщане в зоната на операцията на рота и национален поддържащ елемент до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния резерв на операцията. Национален командир на българския военен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK