Общественици се обявиха против превръщането на брезовата гора в Кюстендил в паркинг

Динчо Желязков, Ивайло Атанасов и Севделин Атанасов, снимка: Infomreja.bg

"Против сме брезовата гора в Кюстендил да се премахне и да се превърне в паркинг". В това си мнение бяха единодушни Севделин Атанасов, Динчо Желязков и Ивайло Атанасов.

Тримата настояват проектът на Община Кюстендил да бъде променен в тази си част, за да се парира недоволството на гражданите.

"Не сме против проекта, но сме против преместването на дърветата, които след това има голяма вероятност да изсъхнат. Ето затова кюстендилци трябва да се събудим и да не допускаме това да се случи", каза Севделин Атанасов пред медии.

Ивайло Атанасов заяви, че ще бъдат подадени сигнали до Европейската комисия и ресорните министерства, както и до националния омбудсман да вземат отношение по казуса.

"Ще загубим брезовата гора, печелейки няколко паркоместа, което е недопустимо. Общината игнорира общественото мнение, което няма да го позволим", каза още Ивайло Атанасов - преподавател и журналист.

Динчо Желязков поиска да се намеси и общественият посредник на община Кюстендил Васил Иванов. "Общественото недоволство днес е аналог на това през 1981 година, когато е съборено кюстендилското читалище “Братство”, прочетете статия във вестник “Култура”, озаглавена “Он че ми каже”!", каза още Желязков.

Севделин Атанасов бе категоричен, че подобни проекти трябва да се правят след широко обществено обсъждане. "Така повече не може. Това не бива да се случва и се надяваме някой да ни чуе", заяви той.

 

КОМЕНТАРИ

Тонев и Сугарев22:48 - 17.05.2017
Защо си мълчи по въпроса архитектурната кюстендилска гилдия? Защото ако се обади, хаир /проект/ няма да види!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK