Изследват 340 домакинства в Кюстендилско за образователна мобилност

снимка: infomreja.bg, архив
340 домакинства ще включи в изследване за образователна мобилност Териториалното статистическо бюро в Кюстендил.
Проучването ще обхване 15 населени места. В регионалната извадка за областта попадат 6 града - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Рила и Бобошево, както и селата Слокощица, Ябълково, Коняво, Николичевци, Яхиново, Самораново, Червен брег, Невестино и Ресилово.
 
В област Кюстендил изследването на образователната мобилност ще се осъществи от анкетьори, които са служители на Териториално статистическо бюро - Кюстендил. При посещенията си в домакинствата те ще се легитимират със служебни карти.
 
Подобно изследване ще бъде направено в цялата страна в периода 20 октомври - 28 ноември 2014 г. Основната цел на наблюдението е пилотно събиране на данни през 2014 г. за младежката образователна мобилност чрез изследване на домакинствата.
 
Ще бъде използван хармонизиран  въпросник, който ще осигури международна съпоставимост на получените резултати за страните от Европейския съюз. Обект на наблюдение са всички членове на включените в извадката домакинства на възраст 18 - 34 навършени години, като с тях ще се осъществят персонални интервюта.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK