ВиК асоциацията гласува инвестиционната програма на Кюстендилска вода за 2018 година

Снимка: Infomreja.bg

ВиК асоциацията гласува инвестиционната програма на Кюстендилска вода за 2018 година. Това се случи по време на заседание в сградата на областна администрация, ръководено от областиня управител Виктор Янев. 

Тя е  в размер на 388 000 лв. Във ВиК мрежата на най- голямата община Кюстендил ще бъдат инвестирани 244 300 лв., за  Невестино- 33 500 лв., Бобов дол- 22 500 лв., Бобошево- 14 500 лв., Рила- 15 000 лв.,Кочериново- 40 000 лв., Трекляно- 3 200 лв. и за държавната собственост, представлявана от Областна администрация - 15 000 лв.

Община Бобов дол е гласувала против, защото инвестициите за тази година са с 1/3 по- малко в сравнение с миналата 2017 година.

"Прието е моето предложение, когато се разработва инвестиционната програма да се направят поредица от срещи с общините, с водния оператор и екипа на ВиК асоциацията, за да се разпредели консенсусно ресурса и да се насочи там, където има най- остра нужда от инвестиции”, заяви областният управител Виктор Янев.

Той е доволен от бързината и голямото мнозинство, с което е приета програмата на Общото събрание и благодари и на екипа на асоциацията, който е провел необходимите срещи с общините.

Засега обаче не се коментира нищо по това, че ВиК-Дупница все още не е член на регионалната ВиК асоциация, въпреки приетото преди повече то година решение на общинсикя съвет това да стане, а Сапарева баня изобщо и не поставя и за обсъждане такова членство.

По време на заседанието, Община Кюстендил бе представлявана от зам.-кмета Росица Плачкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK