Петрич обединява пет общини във факелно шествие за годишнината от обесването на Апостола

Снимки: Община Петрич

С уроци по родолюбие в училищата, награждаване в конкурса „Левски – пример за вяра и вдъхновение”, организиран от Общински детски комплекс, експозиция в библиотеката на НЧ „Братя Миладинови-1914”, както и изложба в централна зала на Историческия музей, община Петрич отдава почит към живота и делото на Апостола на свободата.

Кулминацията в отбелязване на 145-годишнината от обесването на Левски ще бъде на 19.02., понеделник, когато от 18.15 ч. започва факелно шествие.

Тази година за шествието са осигурени 400 факли.

То ще тръгне от градския площад и ще спре пред паметник „Народни будители”.

За първи път, освен училища, институции, неправителствени организации и граждани на Петрич, във факелното шествие ще се включат и граждани на общините Сандански, Разлог, Симитли, Струмяни и Кресна.

Поетичен рецитал, откъс от авторския спектакъл „Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство” на ТА „Гайтан” и полагане на цветя и венци са включени в програмата пред паметник „Народни будители”.

Надсловът на програмата е „Помним те, Апостоле”.

Община Петрич кани всички граждани да се присъединят към организираните прояви и заслужено да уважат делото на Васил Левски, защото с личния пример вдъхновяваме и възпитаваме!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK