Манолова: Няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС. Амбицията ни е мнозинство на почтените

Снимка: Изправи се.БГ

"Планът на управляващите няма да промени икономиката на България"

Ясно и отчетливо заявихме, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да управлява с ГЕРБ и ДПС, както и с техни патерици като ВОЛЯ, НФСБ и ВМРО. Нашата амбиция е в следващия парламент да се формира мнозинство на почтените, в което да влязат и други демократични субекти, каквито са „Има такъв народ“ и Демократична България, с които имаме сходни приоритети – демонтиране едноличния модел на Борисов, модернизация на икономиката, истинска подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и връщане на свободата на медиите.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес пред БНР. 

До края на месеца с Отровното трио ще сме готови с нашата обща предизборна програма. Ние вече сме обединени около няколко основни приоритета. „Изправи се.БГ“ ще настоява за увеличаване на доходите на българските граждани, като първата стъпка е освобождаване на доходите до 650 лв. от 10% данък. Задължително е преизчисляването на пенсиите, което ще струва 1,5 млрд. лв. Подкрепата за бизнеса е основен приоритет, за да се запазят работните места и да се увеличат доходите, допълни Манолова.  

В следващите няколко години в България ще влязат 30 млрд. лв. от Спасителния фонд на Европейския съюз и още толкова за следващия програмен период. Това са 60 млрд. лв., които трябва да се използват за модернизация на икономиката, иновации, европейски доходи, достъпно и качествено здравеопазване. Управляващите представиха план, който няма да промени икономиката на България. Те предлагат харчене на 3 млрд. за саниране, както и раздуване на администрацията, за асфалт и бетон, заяви тя. 

Съдебната реформа е сред основните приоритети, по които „Изправи се! Мутри вън!“ ще работи. След влизането ни в парламента ще започнем широк национален дебат за промени в Конституцията и мястото на прокуратурата - в съдебната система или в изпълнителната власт. Заедно с него и конкретни законодателни мерки за резултати преди промени в Конституцията. След широко обсъждане с професионалната общност ще предложим законодателни промени за контрол върху главния прокурор, обясни председателят на „Изправи се.БГ“. 

Манолова подчерта, че нито „Изправи се.БГ“, нито Отровното трио са получавали покана от БСП или Корнелия Нинова за среща за честността на вота. От ноември месец с Отровното трио сме започнали разговори за опазване на изборите. Имаме договорка с „Има такъв народ“ за общи усилия за опазване на честността на вота и водим разговори с Демократична България за обща платформа за паралелно броене, обясни тя. 

Борисов има интерес от разединение на опозицията, защото липсата на общи действия направиха Борисов възможен толкова време, каза още тя. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK