Свлачища погълнаха 320 000 евро за облагородяването около язовирите над Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов

Почти нищо не са оставили свлеклите се земни маси от прекрасната зона около язовирите над Гоце Делчев, които се намират по пътя за с. Попови ливади. Те бяха облагородени и превърнати в привлекателно място за спорт и забавления преди няколко години по съвместен проект България –Гърция и финансиран от ЕС.

 За облагородяването на зоните около язовирите над града бяха вложени по проекта "Управление на влаголюбиви местообитания, посетители и повишаване обществената информираност за защитените зони" 350 000 евро.

Проектът бе изпълнен по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007 – 2013.

Въпреки закъснението на финансирането заради замразяване на програмата, зоните около язовирите бяха превърнати в живописно кътче, от което вече няма следа.

Заради свлечените земни маси и занемарената поддръжка там почти вече няма и посетители.

Водещ партньор по проекта бе гръцката община Халастра, при сътрудничеството на общините Куфалия и Хрисуполи от Гърция, и българските общини Гоце Делчев, Харманли и Стамболово. Бюджетът за община Гоце Делчев бе 320 000 евро. В района на язовирите бяха изградени беседки, пейки, малък кей, барбекю, паркинг, игрище и зона за приключения.

 

Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов
Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов
Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов
Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов
Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов
Снимка: Infomreja.bg/ Димитър Попов

КОМЕНТАРИ

SS16:32 - 01.08.2018
То там са едни и същи феодали в целия БЛАГОЕВГРАДСКИ РАЙОН.ТОВА ЛИ Е ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО ЗА 320 000 евро? И едно време се крадеше ама сега вече е без срам и свян.
запознат16:04 - 01.08.2018
излапаха паричките ....после друг им виновен -320 000 евро за Г.Делчев - това за 700 000 лева - за толкова пари трябваше асвалтов път с канализация да направят , а не три бетонни площатки,колкото едно магаре да се изваля и едно мостче от 2 кубика ритловици -ако бяха направили отводнителни шахти нямаше пороите да отнесат бетона - никакво свлачище няма там - просто трябваше да се направи отвеждане на дъждовните води ,идващи по склона -ама някой яко нагуши де
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK