Изправят пред съда земеделци от Бунцево, подали фалшиви документи за субсидии

Снимка: Infomreja.bg

Пред съда се изправят двама мъже от Якорудско.

Вчера, в качеството на обвиняеми са привлечени 35-годишният Х.А. и А.А. на 28 г. и двамата от якорудското село Бунцево за това, че са се опитали да измамят институциите с фалшиви документи за да се уредят със субсидии.

На 21.07.2015 г. като бенефициенти са представили неверни сведения за да получат безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд за развитие на селскостопанските райони, предоставени на българската държава от ЕС. Извършеното престъпление е по чл. 248, ал. 2,  вр. ал. 1 от НК.

За съжаление сигналите за измамни схеми относно получаване на незаслужени субсидии, които ЕС предоставя, са множество.

Много от недобросъвестните селскостопански производители наемат огромни площи земи, които или не засяват с нищо, или ако засеят примерно картофи изобщо не се грижат за тях, площите биват изоставени, а полагащите субсидии според подадените документи от измамниците са прибрани.

ИНФОМРЕЖА информира съответните общински и областни институции за масови проверки и много строг контрол.

 

КОМЕНТАРИ

информиран13:36 - 13.06.2018
Да идат да проверят какво става в община Хаджидимово и най вече в с. Илинден да проверят тези със субсидите и от гърменско и сатовчанско масово се краде и лъже няма производство а субсидии бол . Та заедно с тези от общините дето им ги одобряват да върнат до последното евро всичко не да лежотят по цял ден в кафенетата и да се фукат с мерцедеси и бмв-та . Корупцията на най- ниско ниво е чудовищна .
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK