Борисов ще подходи отговорно към съставянето на правителство, но не го е страх и от служебно

Снимка: МС

Премиерът отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящ

„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на редовното правителствено заседание. Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата. 

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно. Според министър-председателя Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа. „Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен бе премиерът Борисов. 

Министър-председателят изтъкна ситуацията с COVID-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред. „Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов. Премиерът отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти. Министър-председателят акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки срокове. „За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът Борисов. Според министър-председателя това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно премиерът изтъкна, че към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини. Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години. „Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK