Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, се завърнаха от международна работна среща в Турция

Снимки: Първо ОУ

Тя беше по проект „Еразъм+“

Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев, проведе първата работна среща по проект „Еразъм+“ в Турция. Проектът READING /ЧЕТЕНЕ/ (R-реалистично, Е-ентусиазирано, A-Атрактивно, D-различно, I-независимо, N- съвременно, G-поколение) е поредната финансирана дейност от Европейската комисия в областта на стратегическите партньорства между училища от Румъния, Литва, Испания, Турция и България. Неговата основна цел е чрез различни дейности, учениците да развият уменията си за четене с разбиране и способността си за критичен анализ, както и да обогатят речника си.

Първата мобилност за съвместно обучение на персонала се проведе в Ескишехир -  Турция, на тема „Как да насърчим четенето?“ Учителите Надка Динева, Василка Маджирова и Мария Калинова, съвместно с представители от партньорските страни, участваха в различни проекти дейности, чиито цели бяха насърчаване на международното партньорство между училищата, практическо представяне на турската образователна система, включване в семинари, базирани на методи, дейности и оценка на умението четене с разбиране.

От 11-и до 14-и ноември учителите бяха част от учебния процес, наблюдаваха демонстративни уроци за четене и представиха нагледно иновативни дейности на турските ученици. По време на проведените работни срещи се анализираха използваните методи за четене с разбиране и тяхното интегриране в образователните системи на партньорските страни. Турските партньори презентираха историческите и културните забележителности на родния си град Ескишехир, известен със значимите си обекти, привличащи вниманието на посетителите. Работните дни приключиха с връчване на сертификати, оставяйки незабравими спомени за ползотворни проектни дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK