Стряскаща статистика! 85 пожара в Благоевградско само за 4 дни, горяха треви, коли и домове

Снимка: Infomreja.bg

В рамките само на четири денонощия пожарникарите от област Благоевград са ликвидирали 85 пожара!

Със затопляне на времето са зачестили пожарите, възникнали в резултат на горене на сухи треви и клони.

Такъв е случаят в село Лешница, където на 02.03. е унищожено около един декар лозе. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН – Сандански.

Същия ден сухи треви са горели и в село Генерал Тодоров. Пожарникарите от Петрич са овладели ситуацията, но огнената стихия е нанесла щети – 5 декара тополи.

Ден по-рано край село Бучино, землището на Благоевград, са изгорели около 40 декара лозови масиви. Пожарът е загасен от два екипа на РСПБЗН – Благоевград.

Продължава мрачната статистика и за пожари в апартаменти.

Така на първи март, малко след 18 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент в Благоевград. Въпреки своевременната намеса на РСПБЗН в града, е изгоряло кухненско оборудване - готварска печка, хладилник, шкаф.

На следващия ден пожар е избухнал и в апартамент в град Сандански. В резултат – опушени стени и неизползваемо домашно имущество. Пожарът е потушен от два екипа на РСПБЗН – Сандански.

Също в Сандански се е разразил пожар в перално помещение на хотел. На сигнала, подаден около 1 часа след полунощ, се е отзовал екип от РСПБЗН – Сандански.  Изгоряла е сушилня.

Пожарникарите от Сандански са загасили огъня и в лек автомобил „Нисан“, паркиран в село Катунци. Сигналът е подаден около 03.20. на Трети март. Причините за пожара и нанесените щети се установяват.

А в гърменското село Хвостяне е горял автовоз. Сигналът е подаден час след полунощ на 4-ти март. Огънят е загасен от екип на РСПБЗН – Гоце Делчев. Причината за пожара и стойността на щетите са в процес на установяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK