Кметът Илко Стоянов: Заставам зад ФК „Пирин“, заедно трябва да подкрепим промяната във футбола

Снимки: Община Благоевград

Само преди дни, чрез активната роля на благоевградския футболен клуб бяха доведени 30 футболисти от САЩ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изрази категоричната си позиция, по повод тенденциозното съдийство в мач с участието на ФК „Пирин“ - Благоевград.

„Отборът е една от най-ярките емблеми на града ни и ние всички трябва да го подкрепим. И ръководители, и футболисти, и привърженици, трябва заедно да застанем зад промяната и феърплея, за да може той да победи“, категоричен е Илко Стоянов.

Кметът поясни, че няма как да остане безучастен към събитията на зеления терен, а и извън него, по отношение на преднамерените действия на съдии и ръководители на българския футбол към „орлетата“.

„Нямам право и не се меся в работата на Българския футболен съюз, но това, на което ставаме свидетели в последните два месеца, започва да влияе пряко не само на привържениците на „Пирин“, но и на инвеститорите, насочили се към общината.

Само преди дни, чрез активната роля на благоевградския футболен клуб бяха доведени 30 футболисти от САЩ, направихме първите стъпки към създаването на спортна академия съвместно с университетите в града, но такива целенасочени действия от страна на БФС срещу ФК “Пирин” са в състояние да обезсмислят усилията на много хора.

ОФК “Пирин“ подкрепи и издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, което е най-естественото нещо, и ако това са опити Благоевград да се откаже от тази подкрепа или е някакаква форма на “наказание”, то означава, че в БФС не познават добре “пиринския дух”. Пожелавам успех на Димитър Бербатов и неговия екип!“, заяви Илко Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK