Изписаха четирима от натровените младежи с течност за чистачки

снимки: infomreja.bg, архив

Четирима от натровените младежи с течност за чистачки в Падеш са изписани този следобед от Пирогов.

След едноседмично лечение в клиниката по токсикология Милен Лазарски, Даяна Калайджиева и Мони Христов от благоевградското село Падеш, както и Александър Тодоровски от Якоруда вече са по домовете си.

Критично остава състоянието на 18-годишната Даниела Апостолова и 16-годишния Кристиян Чучков от Падеш, които са настанени в Детска реанимация на Пирогов. И двамата са в състояние на кома, лекарите се борят за живота им.

Злополучният купон бе в неделя, 10 февруари. Група тинейджъри се събрали в дома на Даяна Калайджиева в Падеш, където купонясвали до сутринта. Късно през нощта им свършил алкохола и домакинята отишла в мазето да търси още. Там намерила ракиено шише, в което баща й съхранявал течност за чистачки.

Тъй като вкусът на новото питие бил остър и неприятен, младежите го разредили с малинов сок и бира.Сбирката приключила в ранни зори и децата се прибрали по домовете си.

Първа се почувствала зле Даниела Апостолова. През целия ден в понеделник девойката спала непробудно, а късно вечерта се събудила със силно главоболие. През нощта е транспортирана в спешното отделение на МБАЛ - Благоевград, където изпаднала в кома. След това момичето е преведено в реанимация.

Във вторник още петима младежи от същия купон потърсиха помощ в благоевградската болница. По-късно всички бяха транспортирани за Пирогов.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK