Изписаха 11 от натровените деца в Кюстендил

снимка: cross.bg

Не е тревожно състоянието на натровените деца, които все още са в областната болница в Кюстендил, поясни пред парламентарните репортери министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Става дума за около 120 деца от столични училища, които са били на зелено училище в града.

От хоспитализираните 39 ученици на възраст между 8 и 9 години вече са изписани 28, които са прибрани от родителите им.  По информация на лекуващите екипи състоянието на останалите в болницата деца не е тревожно. Министър Атанасова изрази благодарност на ръководството на МБАЛ - Кюстендил за бързата и адекватна реакция.

Предстои да станат ясни резултатите от пробите от взетите материали и от приеманата от децата храна, съобщиха от здравното министерство. Те са изпратени  в Националния център за заразни и паразитни заболявания в София. Останалите микробиологични проби от водоизточници се изследват на място в  лабораторията на РЗИ - Кюстендил. Когато резултатите са готови ще има яснота относно причината за заболеваемостта на децата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK