Учител от СУ-Сатовча, удостоен с приз "Иновативен учител за 2019 година"

Снимка: СУ-Сатовча

Райка Славчева е впечатлила комисията с иновативните методи, които прилага в обучението по френски език

Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с.Сатовча, бе удостоена с високото отличие „Иновативен учител за 2019 година".

Инициативата е на екипа „Teaching Alpha“, който за втора поредна година награди учители, вдъхновили и успешно реализирали иновативни методи на обучение в българските училища.

Райка Славчева е впечатлила комисията с иновационните методи, които прилага в обучението по френски език.

Един от тях е методът на проектите – една педагогическа технология, която решава актуални задачи в хода на обучението – една личностно-ориентирана технология, начин за организиране на самостоятелната дейност на учениците, насочена към разработване и реализиране на учебните проекти, интегриращи в себе си груповите и екипните методи, рефлексивните, презентационните, изследователските и др.

Наградата, която тя получи, е участие в авторитетния Национален ученически фестивал „Намереното поколение“, който ще се проведе в Националния дворец на културата, гр.София, в периода от 24 – 26.01.2020 година.

Благодарение на проектно-базираното обучение, Райка Славчева и нейните ученици печелят национални, международни проекти и награди.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK