Изненада в БСП-Г. Делчев: Номинираха зам.-кмет и двама млади съветници

/От ляво надясно/ Богдан Боцев, Магдалена Пиринска, Валери Сарандев, Владимир Москов и Димитър Балтаджиев, снимки: infomreja.bg

Заместник-кметът Богдан Боцев и общинските съветници Магдалена Пиринска и Димитър Балтаджиев са трите номинации на БСП - Гоце Делчев, които тази вечер на общинското събрание бяха издигнати за кандидати за народни представили в 43-ото Народно събрание.

Присъстващите на форума над 100 делегати единодушно предложиха червената листа в Пиринско да води бившата депутатка Корнелия Нинова.

Номинацията на тримата млади социалисти от Гоце Делчев - Богдан Боцев, Магдалена Пиринска и Димитър Балтаджиев, са истинската изненада и добрата новина за членовете и симпатизантите на БСП, която за броени минути обиколи конкурентните партийни офиси в Неврокопско.

На нарочна пресконференция след събранието председателят на БСП Валери Сарандев представи пред медиите тримата номинирани за кандидат-депутати и заяви, че от общинската организация ще настояват пред областното и централното ръководство на БСП един от тях да бъде в челните позиции и да получи избираемо място в пиринската листа.

Въпреки най-многото номинации от местните партийни организации за лидера на БСП Валери Сарандев и за ексдепутата Тодор Радулов, делегатите този път решиха да променят досегашната утвърдена практика първите трима, получили най-много номинации, да бъдат предложени за кандидатдепутатската листа, като номинират нови лица, които са млади и почтени хора.

Това бе колективното решение на делегатите и на ръководството на БСП и ние го уважихме, коментираха изненадващите номинации Валери Сарандев и кметът Владимир Москов. Те обясниха, че тази събота в София на Национален съвет ще бъдат утвърдени водачите, а след това на областно ниво и подредбата на местните номинации. 

Градоначалникът Москов ще защитава решението от днешното събрание водач на листата в Пиринско да е Корнелия Нинова, заяви самият той на пресконференция късно тази вечер.

Вероятният кандидат-депутат, за когото общинското ръководство ще настоява да е на избираемо място в листата е Димитър Балтаджиев.

Той е от Гоце Делчев, на 48 години. По професия е инженер, има частен бизнес. Семеен е, с две деца.

Член е на общинското и областното ръководство на БСП. В социалистическата партия в Гоце Делчев членува от четири години.

"Това са млади и отговорни хора, с различно мислене, които могат да отговорят на изискванията на избирателите, да допринесат за нов морал и ново отношение към политиците в България. Крайно време е да излезем от аномалията на политическото противопоставяне”, бе категоричен кметът Владимир Москов.

За евентуалния кандидат-депутат Димитър Балтаджиев Москов и Сарандев заявиха, че срещу него не могат да бъдат извадени каквито и да са компромати, защото е честен и почтен човек и всичко в живота си е постигнал с много труд.

"Само хубави неща мога да кажа за Николина Чакардъкова, не я познавам като политик. Повечето хора в АБВ са наши членове и симпатизанти и ние сме отворени и доброжелателни към всички наши бивши членове", заяви по повод обявената за водач на листата на АБВ в Пиринско неврокопска певица. 

Три мандата е целта на БСП в Благоевградска област за предстоящите парламентарни избори, коментираха лидерите на червената партия в Гоце Делчев.

 

Богдан Боцев и Магдалена Пиринска
/От ляво надясно/ Богдан Боцев, Магдалена Пиринска, Валери Сарандев, Владимир Москов и Димитър Балтаджиев, снимки: infomreja.bg
/От ляво надясно/ Богдан Боцев, Магдалена Пиринска, Валери Сарандев, Владимир Москов и Димитър Балтаджиев, снимки: infomreja.bg
Димитър Балтаджиев

КОМЕНТАРИ

Наздраве18:30 - 15.08.2014
Богдане да не ти пука кво пишат ти ше оспееш
12318:16 - 15.08.2014
Kakvo kato Magdalena Pirinska e ot Hadzhidimovo. Da ne sme po dolo ot vas Goce Delchev golqmiq grad?!!!
Прогноза11:58 - 15.08.2014
Прогнозата за резултата на БСП в Гоце Делчев:твърди избиратели 2000.Личен принос на кандидатите-Пиринска 50 гласа с родата от хаджидимово и всичките и двама приятели,Боцев 150 гласа родата и другари по чашка,Балтаджиев 300 гласа от Средна.Общо 2500 гласа. Запомнете я тази цифра.
Аз11:18 - 15.08.2014
Най-достоен, интелигентен и с най-високи възможности е г-н Сарандев! Пожелавам му много успехи. Въпреки че с толкова корумпирани "колеги" определено ще му бъде доста трудно ...

FACEBOOK