Измамници пробват да пазаруват с фалшиви карти чрез пос терминали

снимка: Монитор, архив

Бум на измамници, пробващи се да пазаруват с фалшиви кредитни карти в магазините от търговската мрежа в Гоце Делчев, отчитат местните търговци през последните дни. За щастие, до момента нито един от опитите за измама не се е оказал успешен. За случаите е сигнализирано и в РУП - Гоце Делчев, откъдето са направени проверки, както и са предупредени всички работещи в търговски обекти с пос терминали в региона да внимават при обслужването на клиентите с кредитни и дебитни карти.

Измамниците посещават предимно магазини с хранителни продукти или дрехи и настояват да бъдат обслужени с карти посредством пос терминални устройства, като избират времето, в което банките не работят, коментираха магазинери.

Така за един ден неизвестна засега престъпна група е посетила десетки търговски обекти в Гоце Делчев. Сред тях и магазини от големи търговски вериги, където в повечето случаи им е отказано пазаруване с кредитни и дебитни карти. 

Много от магазинерите признават, че са направили отказа заради съмнение за измама. Други пък заявяват, че при опита им да извършат услугата на клиента, устройството е отчело грешка и невъзможност да бъде извършена операцията.

 

КОМЕНТАРИ

Моля11:55 - 08.04.2013
Добре де, поне да бяхте написали как се разпознават фалшификатите!!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK