4 години и половина затвор за кюстендилка, обещала работа в Гранична полиция

Снимка: Infomreja.bg

Жената прибрала тлъста „комисионна“ в размер на близо 42 хил. лв. от измамените

Присъда - „лишаване от свобода“ за 4 години и 6 месеца, за 36- годишната А. М. от Кюстендил, постанови Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов.

Подсъдимата е призната за виновна, че в периода от октомври 2015 г. до месец май 2016 г., в условията на продължаващо престъпление е извършила 4 деяния, с цел да набави за себе си имотна облага.

Тя е възбудила заблуждение в двама мъже и една жена от град Кюстендил, че ще им уреди работа в Гранична полиция, като с това им е причинила имотна вреда в големи размери, на обща стойност 35 850 лв. – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 5 от НК.

В условията на чл. 54 от НК, съдът й налага наказание - „лишаване от свобода“ за срок от 4 г. и 6 м.

Съдът признава подсъдимата А. М.  за виновна и в това, че за периода от месец юни 2014 г. - до месец октомври 2014 г. в гр. Кюстендил, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила заблуждение в кюстендилката К. С., че ще й съдейства за работа в Гранична полиция, причинявайки й имотна вреда в размер на 6 000 лв. - престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, поради което при условията на чл. 54 от НК й налага наказание- „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. и 6 м.

РС- Кюстендил, налага на 36- годишната А. М. общо наказание за така посочените престъпления, а именно най- тежкото от тях - „лишаване от свобода“ за 4 години и 6 месеца, което да се изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът осъди подсъдимата да плати на пострадалите 4 - ма кюстендилци и обезщетения за причинените им имуществени вреди, в общ размер на 41 850 лв.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд- Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK