Постоянен арест за кюстендилец, нарушил заповед за незабавна защита

Снимка: Infomreja.bg

26-годишнтият Антоан е осъждат 4 пъти през последните 4 години

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Андрей Радев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 26-годишния кюстендилец Антоан А. Той е привлечен в качеството си на обвиняем за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие, в полза на Р. Т.

Нанесъл й е удари с ръце в областта на лицето, удари с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и я душил, обиждал я и е отправял закани, пише в искането внесено от административният ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил, прокурор Ивайло Илиев. Антоан А. е обвиняем и за непристойно действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – държал се агресивно и арогантно, отправял е закани и към други 2 жени от Кюстендил.

Антоан А. е осъждан 4 пъти през последните 4 години за престъпления от общ характер. На първа инстанция – Окръжен съд – Кюстендил, му наложи наказание „лишаване от свобода“, за срок от 5 години, за престъпление по чл. 354а, ал.1 – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. По същото дело, 83- годишната му баба получи условна присъда. Делото е на втора инстанция в Апелативен съд – София.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, на база събраните към момента доказателства, като и, че може да извърши друго престъпление. Антоан А. е осъждан многократно, а и процесното деяние е извършено в хода на висящ съдебен процес по молба за домашно насилие, подадена на 14.04.2020 г., заседанието по която е било насрочено за днешна дата и въпреки това, обвиняемият е нарушил издадената заповед за незабавна защита.

Определението, с което по отношение на 26-годишния кюстендилец Антоан А. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, в 3- дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK