КПКОНПИ поиска да отнемат имущество за близо 61 хил. лв. на кюстендилец

Снимка: Infomreja.bg

Спас Василев измамил 7 лица, че ще им осигури изгодни самолетни билети

На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731.60 лв.

В Окръжен съд – Кюстендил, се внася иск срещу Спас Василев, на стойност 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е въвел в заблуждение 7 лица с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

В Окръжен съд – Ловеч, се внася иск срещу Павел Александров, на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

В Окръжен съд – Видин, се внасят два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на  466 534.28 лв. КПКОНПИ претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил.

Стефанов е обвинен от прокуратурата за това, че в периода 2011 – 2013 г., в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен директор на Сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“ е присвоил чужди парични средства на МРРБ и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението, той е съставял неистински официални документи, за да удостовери възникналото право на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В Окръжен съд – Хасково, се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пловдив, се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK