Излъчват онлайн молебена за Кюстендилска пролет, забраняват празненствата

Снимка: Infomreja.bg

Кметът Петър Паунов: Призовавам да няма никакво струпване на хора

Празникът "Кюстендилска пролет" ще бъде посрещната с молебен, който ще бъде извършен в двора на Килийното училище и ще бъде излъчван пряко по фейсбук страницата на Община Кюстендил. Призовавам да няма никакво струпване на хора по паркове, площади и където и да било. Молебенът е най-важното нещо, всеки да отправи своя молитвен зов към Бога. Не само тогава, но това е най-важната част от посрещането на пролетта, обяви кметът на Община Кюстендил, Петър Паунов.

По негови думи в момента, в който беше въведено извънредно положение, мерките са били ясно оказани. Всички мероприятия са забранени. Не е необходимо кметът да коментира нещо очевидно, което е предвидено в националното законодателство. Не се плануват никакви събирания, никакви празници, никакви тържества, категоричен беше градоначалникът.

Той се обърна и към всички кюстендилци, които са предплатили тротоарно право, с думите, че средствата ще бъдат приспаднати през следващите месеци.

„Призоваваме всеки един, който има наемен договор за търговска площ. Незабавно наемодателите да се свържат с наемателите и за периода на извънредните мерки да ги освободят от наемните плащания“, обяви още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK