Изложби в Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ - Гоце Делчев

Училището се подготвя за своя празник

В края на месец март Трето ОУ „Братя Миладинови“ ще отбележи своя празник. На този специален ден учители и ученици посветиха своеобразна изложба. В едно от фоайетата на училището те подредиха експонати, представящи техническите постижения на 20-и век.

Идеята за необичайната експозиция принадлежи на четвъртокласниците и е провокирана от теми, изучавани от тях в часовете по Човекът и обществото и Технологии и предприемачество. Разбира се, от голямо значение е и подкрепата на родителите, които предоставиха антики като използвани в недалечното минало фотоапарати, стационарни телефонни, пишеща машина на повече от 80 години, грамофонни плочи, дискети, дискове, ролки за магнетофон и други предмети. 

Учениците, използващи от съвсем малки съвременните технологии, разглеждаха с любопитство уредите, с които са си служили техните баби и дядовци. Така те се убедиха в технологичния бум на новото време.

А на импровизираната изложба по повод Световния ден на рециклирането, 1-ви А клас се представи с рециклирана хартия, с хранилки за птици и цветя от салфетки, 1-ви Б клас изготви инсталация от използвани дискове и вази от пластмасови бутилки. Учениците с учител г-жа Грозданова изработиха палма от отпадъчни материали. Интерес предизвикаха и изделията, които направиха възпитаниците на г-жа Гебрелиева - Хаджер Мехмед и Гергана Попова от 6-и А клас. Всички те станаха „герои на рециклирането“ и получиха специално изработени стикери.

Така бяха продължени екоинициативите в Трето основно училище. А „зелената“ идея ще продължи с други инициативи, които ще бъдат посветени на Деня на планетата Земя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK