Екип от учители от Първо ОУ в Гоце Делчев обмениха опит с колегите си от Кърджали

Снимки: Личен архив

На 17. и 18. ноември екип от учители от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев посетиха две училища в Кърджали, които работят по проект „Училището – център на общността“.

Любезни домакини на съвместната среща бяха ОУ „Пейо Кр. Яворов“ и ОУ „Св. Климент Охридски“. Директорите на трите училища-Люси Дерменджиева, Маргарита Тодорова и Елена Янева разказаха за работата на своите екипи.
Изключително голям интерес предизвика споделеният опит на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – училище на 156 години, с изградени традиции, утвърдено в годините като едно от най-добрите в гоцеделчевския регион.

Така, учителите от трите училища в рамките на два дни  обсъдиха основните въпроси, свързани със съвременни инструменти за ефективна работа с родители с цел намаляване броя на отпадащите деца от училище и връщането им в образователната система. В работните срещи на работните екипи не бяха подминати и общите проблеми, свързани с обучението на деца билингви и тяхното приобщаване.

„Определено това ново наше сътрудничество с колегите от Кърджали откри пред всички нас нови пътища, споделихме добри педагогически практики и създадохме топли професионални и приятелски отношения, които ще бъдат само в полза на нашата работа“, споделиха учителите от Първо ОУ в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK