Деца направиха дарение на кръвния център в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Деца направиха дарение на кръвния център в Кюстендил под формата на нов уред, закупен посредством благотворителни детски представления.

Управителят на кюстендилската болница д-р Александър Величков изрази благодарността си към децата и техния ръководител Душко Добрев.

„С този благороден жест учите младите да имат една съпричастност към всички останали хора. Човек в живота си трябва да работи не само за себе си, но и за околните и по този начин да осмисля съществуването си”, каза д-р Александър Величков.

Закупеният фризер служи за съхранение на плазмата, отделена от човешката кръв. По този начин се запазва цялата структура на факторите на съсирването, което при определен момент е необходимо да се влеят и да се спре кървенето.

„Много благодаря на театралната трупа „Бременските музиканти – младши”. Те са деца, но всъщност разбират, че това е една благородна кауза”, каза д-р Десислава Илиева – началник на кръвния център.

Ръководителят на групата Душко Добрев не скри, че това е един малък епизод по пътя на трупата, осеян с почти непредвидени добри дела.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK