Изложбата „Кюстендил и Първата световна война” гостува в Босилеград

снимки: infomreja.bg, архив

След гостуването си във Военната академия "Георги Стойков Раковски" в София и Българския културно-информационен център в Скопие фотодокументалната изложба „Кюстендил и Първата световна война” ще бъде представена в Босилеград. Поводът е 100 години от началото на войната.

Изложбата е разработена от Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” в рамките на съвместен проект между Община Кюстендил и Община Дойран по Програма за трансгранично сътрудничество 2007-2013 Р. България – Р. Македония, ще гостува във Босилеград.

Тематично, изложбата обхваща отделни моменти от множеството важни събития в Кюстендил и от живота на войниците на Дойранския участък от фронта, пресъздадени чрез теми като "Началото на Първата световна война и установяването на главната квартира в Кюстендил", "Кюстендил и освобождението на Добруджа", "Генерал Никола Жеков и Кюстендил", "Посещението на австроунгарския император Карл I в Кюстендил", "На Дойранския фронт 1916-1918 г.", "Войнишкия живот между боя и строя" и други.

Изложбата, чийто автор е гл.ас. Ангел Джонев, е уредена в Културно-информационния център „Босилеград” и ще се открие и представи на 31 януари 2014 г. от 18.00 ч. местно време.

 

снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK