Национална изложба „Карикатура“ ще представят в Сандански

Снимка: Община Сандански

27 от най-добрите артисти в жанра ще покажат своята позиция

Национална изложба “Карикатура” е традиционно събитие - ежегоден преглед на най-високите постижения на съвременнитебългарски художници, работещи в областта на различните жанрове на карикатурата. Организира се от Съюза на българските художници.

На 20 септември, 18:30 ч. в Художествената градска галерия, за първи път, със съдействието на Кирил Божкилов и съдействието на Община Сандански, част от националната изложба ще бъде представена пред публиката в Сандански.

27 от най-добрите артисти в жанра ще покажат своята позиция към наболели политически проблеми и вечните теми в човешките взаимоотношения, обхващайки всички нюанси на пресъздаването им – от добронамерен хумор и смях през сълзи до гротеска и протест.

Как да погледнеш към сериозното с усмивка ще покажат познатите от страниците на периодичния печат имена като Ивайло Цветков, Срацимир Савов, Николай Георгиев – Кайо, Георги Чалъков-Чалъчето, Иван Кутузов-Кути, Валери Александров-Валекс, Николай Пекарев и др.

На изложбата в Сандански ще бъдат представени общо 93 работи. Местните творци ще бъдат представени от карикатурите на Кирил Божкилов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk