Изложба на Соня Ковачева в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Самостоятелната изложба „Фокусиране: Благоевград, Париж, Мюнхен“ от Соня Ковачева идва в Благоевград. 

На 15 юни от 18:00 часа в ГХГ талантливата художничка ще представи своите творби.

Париж, Благоевград и Мюнхен са трите града, към които се фокусира художественото поле на представената изложба. Интересите на художничката са в посока на сетивната реалност, поетичната природа и съживената традиция. Всичките те формират нейния личен почерк. Тя разказва историите си по собствен начин, насочва вниманието към действителни моменти и описва личните си преживявания. Философските ѝ схващания са свързани с образа и неговата физическа и духовна същност.

Експозицията е подстъп към зрялата изразителност и е създадена с осъзнатото чувство за изкуство. Чрез нея авторката се стреми да въплъти индивидуалното, а не тривиалното.

„Фокусиране: Париж, Благоевград, Мюнхен” е творчески проект, в който Соня разглежда художественото моделиране, визуалното интерпретиране и историята на част от собствените си изложби.

Соня Ковачева е доказал се автор на съвременната арт сцена и доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, катедра „Текстил – изкуство и дизайн”. Има самостоятелни изяви и редица участия в български и международни форуми, кураторски проекти, пленери и изложби за съвременно изкуство, между които глобалния проект „Imago mundi” Венеция, „Фротажи”, Вила Валдберта и галерия GEDOCmuc, Мюнхен, Център за съвременно изкуство Ниш, Сърбия, и др.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK