Изложба „Живопис“ на Светлин Абаджиев събра гости и приятели в АУБ

снимки: личен архив

Мнозина гости и приятели събра във фоайето на Американския университет в Благоевград поредната самостоятелна изложба “Живопис“ на благоевградския художник Светлин Абаджиев. Изложбата бе открита от журналистката Силвия Домозетска, която не скри вълнението си пред богатия колорит, претворен в произведенията, който по думите й откроява Абаджиев от останалите творци.

Погледнати в дълбочина, картините на твореца от пръв поглед сякаш грабват ценителите на изкуството с наситените и свежи цветове, които посрещат гостите и ценителите на модерното изкуство, дошли да се насладят на експозицията.

"Всяка картина е изживян миг, претворен с усещане за жизнерадостност и един по-весел поглед към живота", каза за "ИНФОМРЕЖА" благоевградският художник Светлин Абаджиев.

Експозицията е подредена във фоайето на Американския университет в България и включва 21 живописни платна. Творбите на автора могат да се видят до 12 октомври.

Светлин Абаджиев е преподавател по изобразително изкуство в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", както и преподавател на студенти от специалност “Култулология“ в Югозападния университет "Неофит Рилски". Член е на Съюза на учените в България и на Сдружение "Македония-Арт".

Абаджиев е носител е на наградата на Сдружение „Македония-арт“ за 2010 г. Участвал е в десетки изложби в страната и чужбина.

Откриването на изложбата уважиха редица местни художници, колеги и приятели на автора. Интерес към експозицията прояви собственикът на недвижими имоти в Пирин Голф и кънтри клуб Игор Риммер, ексшефът на „Митници“ Благоевгроад  Николай Шушков, адвокат Иван Михайлов, бившият заместник-областен управител на Благоевград Георги  Баханов.

Сред поканените гостите бяха и екскметът по хуманитарните дейности на Община Благоевград  Христина Попова, ексшефът на ВиК Божидар Спасов със съпругата си, производителят на едно от най-изисканите вина в региона Божкилов и други известни личности. От научните среди бе забелязан и деканът на Факултета по изкуство Йордан Гошев, където Абаджиев е докторант, както и деканът на Факултета по обществено здраве и спорт проф. Стоян Иванов.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK