Спорт и изкуство през август в Благоевград, вижте какво предстои

Снимка: Infomreja.bg

Изложба представя летните произведения на шестима пернишки творци

От 3 до  8  август 2021 година община Благоевград ще бъде домакин на квалификация за Европейско първенство по бейзбол.

Състезателите на „London Mets“  Великобритания, „Russtar Youth“  Русия и сборен отбор от „Атлетик“ София и „Бизоните“ Благоевград ще се състезават в престижния турнир. Първенството се провежда на бейзболното игрище „Портър парк“, край алеята за парк „Бачиново“.

Кметът на община Благоевград г-н Илко Стоянов официално ще даде начало на съревнованието днес в 16:30 часа. Веднага след откриването ще стартира  и първият мач на българския отбор, който ще се изправи срещу бейзболистите от Русия. 

Първенството се организира с пълната подкрепа на  община Благоевград. Входът е свободен,  при спазване на всички противоепидемични средства.

Срещите ще се провеждат всеки ден от 10.00 часа и от 16.30 часа. Победителя ще разберем на финала, който ще се играе в събота на 7 август 2021 г.

От 6 до 19 август в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде експонирана изложба живопис на пернишките автори: Валентин Топалов, Елена Темелкова, Здравко Стойнев, Мая Бисеркова, Снежана Велинова и Светослав Тодоров.

Изложбата представя летните произведения на шестима пернишки творци, които са и добри приятели. Те се срещат и допълват с абстрактния свят на Валентин Топалов, колоритния оптимизъм на Елена Темелкова, поетичния реализъм на Здравко Стойнев, импресивната цветност на Мая Бисеркова, фантастичните сънища на Снежана Велинова и изненадващите композиции на Светослав Тодоров. 

Пъстрата палитра на техния творчески светоглед ще бъде представена в Градската художествена галерия – Благоевград на 06.08. (петък) от 18:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK