Богата културна програма за Европейската нощ на музеите в Радомир

Снимки: Община Радомир

Програмата стартира с детски плeнер на тема „История върху камък, керемида и керамика“

Тази събота, Общински исторически музей и Община Радомир отбелязаха традиционната европейска инициатива „Нощ в музея“ с богата, културна и развлекателна програма.

Събитието се състоя в музеен обект „Стойова къща“, която бе отворена за посетители от 09.00ч. до 00.00ч.

Програмата стартира с детски плeнер на тема „История върху камък, керемида и керамика“, „Цветарство“ и ‚Бижутерийница“ с любезното съдействие на творческия екип от ЕкоЕтноАрт. На децата им се предостави възможността да засадят цветя в собственоръчно нарисуваните от тях саксии и изработка на бижута от мъниста. За празничното им настроение допринесе и „Фейс арт“- рисуване върху лица с участието на талантливата художничка Илиана Васева.

Следобед програмата продължи с беседа на тема „Бозаджийството в Радомирско“ с посещение на постоянна експозиция и ревю на ретро градска мода с участието на децата от НЧ „Евлоги Агайн- 1927г.“ с. Владимир; НЧ „Светлина- 1925г.“ с. Дебели лаг; НЧ „Васил Левски- 1916г.“ с. Кленовик; НЧ „Просвета- 1928г.“ с. Кондофрей; НЧ „Христо Ботев- 1928г.“ с. Копаница; НЧ „Христо Ботев- 1928г.“ гр.Радомир, кв.Върба; НЧ „Напредък- 1915г.“ с. Стефаново; НЧ „Народна просвета- 1945г.“ с. Червена могила

Освен за малките жители на община Радомир, организаторите се бяха погрижили и за техните родители, да се откъснат от сивото ежедневие и да се отдадат на отпускащо занимание. На фона на релаксираща класическа музика с помощта на художника Илиана Васева те успяха да пресъздадат картина по свой уникален начин.

Заключителната част на вечерта продължи с кинопрожекция на български филм.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK