С викове "оставка", "боклуци" и с хвърляне на яйца посрещнаха Караянчева в Благоевград (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Караянчева: Ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори

С викове "оставка", "боклуци" и с хвърляне на яйца посрещнаха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград.

В зала "22-ри септември" в областния център тя имаше среща с актива на ГЕРБ в качеството си на член на Изпълнителната комисия на партията.

„Исках да разговарям с протестиращите, но се оказа, че те не искат да разговарят с мен. Искам диалог с всеки гражданин на Република България. Хвърлят и яйца, което не е красиво. Затова няма как да проведем разговор", заяви пред журналисти Караянчева, която въпреки ситуацията запази самообладание.

Тя изрази надежда след партийната среща протестиращите да се успокоят и все пак да се стигне до нормален разговор.

"Искам да ги чуя защо искат оставката, какви са техните аргументи. Аз имам своите аргументи и веднага мога да ги дам. Това, което е направило правителството в последните три години, е абсолютно достатъчно, за да служи за аргументи. Вдигнахме заплатите, пенсиите, хората на първа линия получиха допълителни възнаграждения, с 30% вдигнахме заплатите и на администрацията, много неща се направиха и по отношение на инфраструктурата", започна да изброява тя.

Категорична бе, че има какво да каже на протестиращите и очаква и те да има какво да ѝ споделят.

"В момента правим анализ и преценка за изборите, тук е областният координатор Андрей Новаков. Ще направим своите анализи и ще дадем своите предложения за още по-добър живот на гражданите", коментира Караянчева предизборната обстановка в страната.

Запитана за отзвука след срещата й с актива в Лом и начина ѝ на говорене, тя заяви: "Аз участвах в една политическа среща. Предизборната кампания започна отдавна и няма как по друг начин да се срещаме с нашите членове и да водим политически разговори.

Участвах като член на Изпълнителната комисия и като областен координатор на ГЕРБ-Кърджали. На такива срещи се говори по-емоционално, защото ние говорим с актива си. Предавах на живо, за да стигне до повече хора.

Аз съм много емоционален човек. Аз говоря по този начин, когато съм извън пленарна зала. Там трябва да бъда обрана, защото съм представител на институция и аз много спазвам задълженията си като народен представител. Идете и на срещите на другите партии и вижте какво говорят за нас и как  се изразяват...

В такива моменти човек гледа да вдигне градуса на настроението, да мотивира своята членска маса. Не забравяйте, че преди 2017 г. бях острието на ГЕРБ, все пак".

Цвета Караянчева информира, че до момента има 6 подадени оставки от депутати от ПГ на Коалиция за България. Имената им ще бъдат оповестени утре в зала и те ще останат независими народни представители.

Тя коментира и въпроса с напусналите партия ГЕРБ бивши кметове от Югозапада.

"Призовавам тези, които са общински съветници, да напуснат Общинския съвет. Защото така е редно, така е честно и така трябва да се постъпва, когато си влязъл с бранда на определена политическа сила. Ако си толкова добър, участвай на другите избори и се докажи", отбеляза Караянчева.

За наложеното от президента Румен Радев вето на част от промените в Изборния кодекс, тя изрази мнение, че то не е основателно.

"Ние изказахме своите аргументи и да има машинно гласуване и хартиен вот. Ако президентът няма приемна, то ние, народните представители от ГЕРБ, имаме приемни навсякъде и съм убедена, че, включително и тук, в Благоевград, хората искат да може да се гласува и с бюлетини. Защото по-възрастните се притесняват от машините, а машините може и да се развалят. Така отнемаме възможността на избирателите да гласуват. Ще отхвърлим ветото и отиваме на редовни избори", подчерта Цвета Караянчева.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax