ПСР лаборатория отваря врати в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Този сезон бизнесът разчита на български туристи

В Банско ще открият ПСР лаборатория, в която до 2 ч. ще има резултат от направен тест.

Това бе обявено след среща на общинското ръководство и концесионера на ски зона „Юлен“.

Председателят на ОбС Димитър Русков съобщи за предстоящото откриване в Банско на лаборатория, в която ще се правят бързи PCR тестове с резултат 2 часа след вземане на пробата.

Мая Христоскова – директор на „Юлен” АД, информира за пълната готовност на съоръженията за откриване на ски сезона, който се очаква да започне традиционно за студентския празник.

Предприетите от фирмата концесионер мерки за безопасното ползване на кабинковите и въжени линии през лятото ще бъдат допълнени със система за автоматична дезинфекция.

Купуването на карти, освен на касите на начална и горна станция на кабинковия лифт, ще се извършва на още 10 места в града и на два автомата, съобщи тя.

Мая Христоскова изрази оптимистични очаквания за зимния сезон, през който Банско ще бъде домакин на кръгове за Световната купа по ски през м. февруари и Световното първенство по ски – алпийски дисциплини за младежи през март.

Очакванията на изп. директор на „Балкан Холидейз Сървисиз” Антоанета Тодорова са за нормален зимен сезон. Те са насочени към ресурса на туристическите пазари на съседните страни и към българските туристи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd