Излекуван от коронавирус пред ИНФОМРЕЖА: Благодаря на медиците!

Снимка: Infomreja.bg

Николай Ванев от Бараково е служител на РЗИ – Благоевград, той е един от заразилите се

Излекуван от коронавирус благодари сърдечно на лекарския екип в две благоевградски болници.

Николай Ванев от Бараково е служител на РЗИ – Благоевград, работи в картотеката към ТЕЛЖ комисията, настанена в МАБЛ-Благоевград. Службата му преминава в работата с болни хора и между болничните стени, но преди 14 дни самият Николай става пациент.

Преди Великден той усеща, че има симптоми на пневмония – със задух в гърдите, без кашлица и с висока температура от 38 градуса, но проявяваща се през нощта.

60-годишният мъж постъпва в частната болница „Пулс“ във вътрешно отделение, където започва лечение за двустранна бронхопневмония.

И въпреки нетипичните характеристики за вируса, на Николай му е направен тест, който е положителен.

Той е преместван и изолиран в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Отново лечението му продължава медикаментозно с венозни вливания, без нужда от кислородна маска или интубация.

През цялото време лекарите и сестрите го навестяват в стаята му с предпазни екипи, но по-важно е тяхното човешко отношение, което кара Николай да благодари многократно и да се преклони пред грижите, положени за него.

Той казва, че не знае как се е заразил и никой няма право да вещае или обвинява откъде идва заразата. Съпругата му също е с положителен тест за вируса, но не е постъпвала в болница, тя е под карантина в дома си и заедно с Николай ще я прекарат още 28 дни.

Пациентът говори с наш репортер по телефона, гласът му е отпаднал, чува се затруднение в дишането, но въпреки това благодарностите към лекарите не спират, както и към личния лекар на семейството – д-р Филипова.

Николай споделя, че вече е вкъщи и благодарение на куража, даван от медиците през времето на изолация е болничната стая.

Той е поредният пациент, излекуван от вируса и за щастие – прескочил най-лошото. Той е и пациентът, уверил се в професионализма и добротата на медиците, наричани днес бели ангели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK