Хриса Маденмли от Гърция днес бе гост на емоционален и много "вкусен" практически урок по сладкарство с десетокласниците от НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев.
Изкусната сладкарка от южната ни съседка заедно с учениците от класа на Мария Тонева сътвориха невероятно вкусна, бърза, лесна и икономична шоколадова торта, с рецептата за която се сдобиха учители и ученици от школото.
"Гръцката кухня е една от най-добрите на Балканите. Включихме това обучение в учебния план на младите сладкари с ясното съзнание, че то ще им бъде много полезно както в бъдещите им професии, така и в живота", коментира преподавателката Мария Тонева.
Тя и нейните ученици споделиха, че непременно ще приготвят вкусотията и за близките си.
Те предоставиха рецептата за приготвянето на гръцкия специалитет специално и за читателите на ИНФОМРЕЖА.
Необходими продукти:
3 пакетчета обикновени бисквити, 400 грама течен шоколад, 3 банана, сладкарска сметана, 500 грама маргарин
Начин на приготвяне:
Разбива се сметаната с миксер на пяна и се оставя в хладилник. Бисквитите се стриват и към тях се прибавя разтопеният маргарин. Поставя се на дъното на тортена форма като блат. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета банани. Течният шоколад се разтопява на водна баня и се излива върху бананите. Върху шоколада се слага сметаната. Готовата лесна и бърза торта се оставя в хладилник за един час.