Изкопните дейности на улица "Велико Търново" в Дупница вървят по план

Снимки: Община Дупница

Изкопните дейности на ул. "Велико Търново" вървят по план. Това  заяви зам.- кметът на Община Дупница Красимир Георгиев, който днес провери как вървят нещата.

По думите му фирмата най-вероятно ще успее да приключи с подмяната на канала няколко дни преди срока, който й е поставен.

Принципно, планирано е да бъде до 11. ноември, за да се започне и подмяна на водопровода, но с темповете, с които вървят, най-вероятно ще успеят с дни по-рано, ако и времето го позволява.

"Идеята ни бе да стартираме веднага и с ул. "Георги Икономов" и по "Венелин", но на практика щяхме да блокираме подстъпите на голяма част от жителите в квартала и буквално да блокираме района, още повече, че се подменя и водопровод.

Затова на бившата "Бригадирска", където ще се наложи затваряне за ден-два на главната улица "Св.Иван Рилски" ще започнат в края на седмицата изкопните дейности, за да не се окажем в клопка на транспортен хаос. 

"Разбира се, че ще има възникващи проблеми и дискомфорт, но в крайна сметка съм убеден, че жителите отлично разбират какво и защо налага тази подмяна на подземната инфраструктура. Да не забравяме, че след това, по цялото трасе на "Интегриран градски транспорт" ще бъде положен нов асфалт и тротоари", заключи Георгиев. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK