Изключиха от ДПС Исмаилов и още петима

Корман Исмаилов е изключен от ДПС, съобщи заместник-председателят на ДПС Рушен Риза. От Централния съвет са изключени още Веселин Пенев и представителите за Турция Гюрсел Садък, Шази Али, Ибрахим Хамди и Кемал Ефраим, пише vesti.bg. Причината е, че са участвали активно в мероприятията на изключения Касим Дал и са създавали негативни настроения сред изселниците в Турция, обясни Рушен Риза. Исмаилов (профил във Фейсбук) беше изключен от парламентарната група на ДПС на 19 април тази година. На 12 април лидерът на движението Ахмед Доган даде една седмица на Исмаилов да изясни позицията си дали подкрепя ДПС или Касим Дал. Това се случи след като Исмаилов участва в среща на Касим Дал със симпантизанти в Търговище.

Бивш зам.-председател на ДПС и много близък до лидера, Касим Дал беше изключен от ДПС през февруари т.г. заради остри критики и искане за смяна на Ахмед Доган. При гласуването тогава Исмаилов беше сред малцината гласували против изключването. На Централния съвет днес членовете са взели решение номинирането на кандидати за местните избори да става на общоселски събрания, а не на партийни събрания. Всеки от съответните регион, които присъстват на тези събрания, може да има глас и да бъде избиран за кандидат. Ще дойде време, когато ДПС ще се бори и за депутатски мандат и в София, прогнозира депутата от партията Христо Бисеров.

Крайният срок за издигане на кандидатите за местната власт ще бъде 15 август, предложените имена ще минат и през областната организация. Предвижда се между 5-ти, 10-ти и 15-ти септември номинираните общински кметове да бъдат одобрени на централно ниво. Кандидатите за кметове на кметства ще бъдат ясни към 15 август.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g